Alimentele de la UE nu mai ajung la românii cu venituri mici. Agenția din subordinea ministrului Agriculturii, Dan Constantin, a încheiat contract cu o fi rmă-fantomă din Bulgaria Sursa: ADI PÎCLIȘAN
UPDATE 15.11. Directorul APIA a mai precizat că cei care nu au primit uleiul și făina vor putea ridica alimentele cu o întârzâiere de câteva luni.
UPDATE 14.14.Întrebat ce se va întâmpla de acum încolo,directorul APIA, Dorel Gheorghe Benu, a declarat, pentru Realitatea TV, că se vor începe demersurile de recuperare a banilor. „Firma Bulgară s-a înregistrat la Registrul Comerțului înainte cu cinci zile pentru a putea participa la licitație. Ei ne-au anunțat că nu își mai pot onora contractul. Acum vom începe demersurile de reziliere a contractelor și de recuperare a banilor. (...) Banii vor fi recuperați de la banca bugară care a emis scrisoarea de garanție”, a declarat directorul.
Pe de altă parte, el susține că firma bulgară a participat și la licitația de anul trecut pentru achiziționarea de alimente date de UE, dar a fost respinsă. Totuși, societatea nu apare înregistrată la Registrul Comerțului Românesc anul trecut. „În acest an, a câștigat licitația electronic. Ne cerem scuze beneficiarilor programului, ei nu au nicio vină” , a conchis directorul.
Cei care nu au primit uleiul şi făina ce se dă gratuit de la UE, şi-ar putea lua adio de la aceste ajutoare. Alimentele nu vor mai fi distribuite celor aproximativ 350.000 de beneficiari ai Programului European de Ajutorare pentru persoanele defavorizate din România (PEAD).
Motivul: Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), instituţie subordonată ministrului Dan Constantin, a atribuit contractul unei firme bulgare care nu şi-a respectat înţelegerea. Acum, numărul de telefon al societăţii este deconectat, firma de avocatură ce a reprezentat-o nu mai ştie nimic de ea, iar cei de la A