Membrii tuturor societăţilor umane acceptă tacit (printr-un contract social, ar spune filosofii) legile, deoarece acestea sunt norme obligatorii şi apărate de puterea de Stat prin care este garantată însăşi funcţionarea societăţii şi armonizarea relaţiilor dintre oameni. De asemenea, legile duc la crearea unui cadru relativ de siguranţă şi dezvoltare. Ce se întâmplă însă când dogma religioasă, absurdul situaţiei, superstiţiile şi ridicolul sunt amestecate cu legea? Un scurt, dar edificator periplu printre cele mai stranii legi de pe mapamond, oferă un răspuns mai mult decât evident în privinţa gradului de evoluţie şi maturitate al speciei Homo sapiens.
În Elveţia este ilegal să trânteşti portiera oricărei maşini.
În anul 1979, regimul politic din Irak a interzis filmele cu arte marţiale.
În Danemarca legea permite deţinuţilor să evadeze din închisori.
În Myanmar este ilegal să accesezi Internetul. Oricine o face ajunge să stea ani buni după gratii.
Pe timpul desfăşurării Primului Război Mondial, bărbaţii care erau dovediţi homosexuali, erau executaţi pe loc, fără niciun proces.
În Singapore este contrar legilor acestei ţări să mesteci banala guma de mestecat.
Datorită faptului că celebrul personaj de desene animate Donald Duck nu purta pantaloni lungi, filmele de desene animate care-l aveau drept erou principal au fost interzise de lege în Finlanda.
În anul 1935, Guvernul României din acele timpuri a introdus o lege prin care personajul de desene animate Mickey Mouse a fost interzis pe motiv că era atât de urât desenat încât speria copiii mici.
În urmă cu peste 2000 de ani, Cezar a interzis accesul carelor în Roma, pe motiv că încurcau şi aglomerau circulaţia cetăţenilor romani.
În Marea Britanie, legea permite oricărei femei gravide să urineze oriunde doreşte, inclusiv în cascheta unui poliţist, fără să poate fi