1.000 de educatori, invatatori si profesori maramureseni participa pana in luna martie la un curs finantat din fonduri europene. Programul de formare continua „Competenta, profesionalism si dimensiune europeana prin integrarea TIC in actul educational” este structurat pe patru module, unul dintre acesta fiind dedicat managementului clasei de elevi si gestionarii situatiilor de criza.
Aproximativ 2.700 de persoane din Maramures s-au inscris pana in aceasta perioada la curs. 1000 dintre acestea au participat la formare in intervalul octombrie - decembrie 2012, urmand ca in cea de-a doua serie, ce se desfasoara in primele trei luni ale anului 2013, sa fie vizate alte 1.000 de cadre didactice.
Sunt inclusi educatori, invatatori si profesori cu preponderenta din mediul rural. Cadrele didactice care nu sunt incluse in acest interval vor participa la cursurile de formare din seriile urmatoare.
Cursul este structurat pe patru module obligatorii, ce insumeaza un numar total de 160 de ore, care au asociate 40 de credite profesionale transferabile. Cele patru module prin care vor trebui sa treaca dascalii sunt „Formarea competentelor IT si certificare IT”, „Proiectarea si implementarea curriculumului centrat pe competente”, „Managementul clasei de elevi – gestionarea situatiilor de criza” si „Metode interactive de predare – invatare”.
Programul de formare continua este finantat prin proiectul POSDRU si este derulat in judetul Maramures de catre Inspectoratul Scolar Judetean in colaborare cu Casa Corpului Didactic Maramures.
1.000 de educatori, invatatori si profesori maramureseni participa pana in luna martie la un curs finantat din fonduri europene. Programul de formare continua „Competenta, profesionalism si dimensiune europeana prin integrarea TIC in actul educational” este structurat pe patru module, unul dintre acesta