Ce poate fi mai distractiv, după ce ninge, decât să ieşi la săniuş? Cei mici sigur vor spune că... nimic! Singurul lucru pe care-l ai de făcut înainte de a merge în parc - sau pe pârtie, dacă eşti la munte - e să cumperi sania potrivită pentru copilul tău. Îţi spunem ce modele sunt indicate, în funcţie de vârstă şi îţi arătăm ce găseşti în magazine. Ce poate fi mai distractiv, după ce ninge, decât să ieşi la săniuş? Cei mici sigur vor spune că... nimic! Singurul lucru pe care-l ai de făcut înainte de a merge în parc - sau pe pârtie, dacă eşti la munte - e să cumperi sania potrivită pentru copilul tău. Îţi spunem ce modele sunt indicate, în funcţie de vârstă şi îţi arătăm ce găseşti în magazine.
Sania trebuie să fie cât mai uşoară, de preferat din plastic, şi joasă, pentru ca impactul cu zăpada să nu fie puternic, dacă cel mic cade. Sunt bune şi cele din lemn sau din metal, dar doar pentru a fi folosite la transportul celui mic. Pentru confortul copilului e bine să pui în sanie şi un sac de protecţie îmblănit.
La această vârstă sunt indicate săniuţe din plastic, lemn sau metal. Dar de preferat sunt cele care nu sunt foarte grele şi care nu prind viteză mare. Astfel, se evită accidentarea.
După această vârstă se pot folosi atât săniuţele clasice, cât şi cele prevăzute cu sistem de frânare şi viraj. Dacă nu e începător, copilul poate utiliza şi o sanie gonflabilă, un disc sau o planşă pentru derdeluş.
Discurile sunt din plastic, uşoare şi ieftine. Trebuie însă folosite de copiii experimentaţi în săniuş sau de adulţi.