În timp ce românii mor de foame pe capete, în timp ce nenumărate familii se luptă, de la o zi la alta, să câştige câţiva bănuţi pentru a-şi trimite odraslele la şcoală, deputaţii au de-a face cu o altă problemă, prioritară: cazarea în hotelurile de lux în Capitală. Reducerea cheltuielor de cazare la jumătate faţă de nivelul actual a stârnit nemulţumiri arzătoare şi revolte între proaspeţii aleşi parlamentari, mai precis deputaţi.
7.500 de lei. Aceasta este suma pe care o încasează lunar aleşii noştri, deputaţii, pentru a-şi “permite” cazarea în hotelurile de lux din Bucureşti. Reducerea acestui “spor la salariu” la aproape jumătate, respectiv la 4.000 de lei, pare să le închidă uşile camerelor de hotel unde s-au obişnuit să fie trataţi regeşte. Că doar au nevoie să meargă la Spa, să se relaxeze la un masaj, într-o saună, să se scalde în piscină, că trebuie să fie cu mintea limpede atunci când aduc, aprobă sau dezaprobă proiecte de lege pentru un trai mai bun a populaţiei.
Unii chiar au avut tupeul să susţină că această sumă propusă pentru cazare nu le ajunge şi că trebuie să scoată bani din salariul care, de altfel, nu ajunge pentru trai, pentru întreţinerea familiei. Nu are cum să nu ridice semne de întrebare în privinţa veniturilor din activitatea de deputat, din moment ce costurile de cazare pentru o singură lună nu se încadrează în 4.000 de lei.
Este normal să existe o diferenţă, să existe clase sociale, în funcţie de locul de muncă, de pregătire profesională, de studii… de cât îl duce capul pe fiecare. Dar este anormal ca o familie să fie nevoită să se descurce, în cazuri fericite, cu o treime din costurile de cazare lunare ale unui deputat, reduse la 4.000 de lei, dar care este tot nemulţumit.
Mai mult decât atât, numărul deputaţilor a crescut considerabil la ultimele alegeri parlamentare, faţă de anii anteriori. Mai mulţi deputaţi,