Organizatorii se aşteaptă ca la tradiţionala competiţie să participe peste 40 de echipe
Aflat la a treia ediţie, concursul judeţean de tăiat porci se va desfăşura în acest an în municipiul Carei, în fostul târg de animale. Organizatorii se aşteaptă ca la ediţia din acest an să participe peste 40 de echipe din judeţul Satu Mare şi din Ungaria. Concursul va avea mai multe secţiuni, cum ar fi cea mai gustoasă varză călită cu carne (toros), cel mai bun sângerete, cel mai bun caltaboş, cel mai bun cârnat, cea mai bună pălincă, cel mai bun vin, cel mai lung caltaboş, cârnat. Concursul va fi organizat de Organizaţia Judeţeană Satu Mare a UDMR. La prima ediţie, care s-a desfăşurat în 2011 la Viile Satu Mare, au participat 21 de echipe. La a doua ediţie a concursului, care s-a desfăşurat anul trecut la Turulung, numărul echipelor înscrise a crescut la 42.
Conform tradiţiei, competiţia va începe la ora 7.00, când echipele vor începe să-şi amenajeze standurile. Fiecare echipă va avea între 8 şi 10 membri. Echipele vor putea să-şi aducă porcii proprii sau să-i cumpere la faţa locului. Asomarea porcilor înainte de sacrificare va fi obligatorie. La prima ediţie, marea câştigătoare a fost desemnată echipa UDMR Carei, urmată de echipa UDMR Crasna şi de Organizaţia Judeţeană Satu Mare a UDMR. Anul trecut, competiţia a fost câştigată de echipa UDMR Dorolţ, pe locul doi clasându-se echipa UDMR Turulung, iar pe locul al treilea echipa din Cernatul de Jos, Covasna.
Szasz Lorand
Organizatorii se aşteaptă ca la tradiţionala competiţie să participe peste 40 de echipe
Aflat la a treia ediţie, concursul judeţean de tăiat porci se va desfăşura în acest an în municipiul Carei, în fostul târg de animale. Organizatorii se aşteaptă ca la ediţia din acest an să participe peste 40 de echipe din judeţul Satu Mare şi din Ungaria. Concursul va avea mai multe