Vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Gheorghe Etăgan, se află în centrul unui uriaş scandal public după ce a fost acuzat, de către fostul deputat Dan Ilie Morega, de faptul că a fost privilegiat în relaţiile cu fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia (SNLO) cu privire la un schimb de terenuri.
Este vorba despre o tranzacţie în urma căreia sindicalistul a primit 1.300 de mp de teren în cartierul Primăverii din Tg-Jiu, pe care fiul acestuia şi-a construit o vilă.
Curios este că exact în urmă cu o lună de zile, într-un răspuns la o solicitare a Gorj Domino pe această temă, reprezentanţii CE Oltenia nu recunoşteau tranzacţia.
Deşi sindicalistul Etăgan a recunoscut că terenul din Primăverii provine dintr-un schimb cu EC Roşia, acest lucru nu poate fi confirmat de o declaraţie a sa de avere deoarece acesta nu şi-a făcut publice proprietăţile şi veniturile, cu toate că era obligat prin lege având în vedere calitatea sa de membru în CA la o instituţie de stat.
CEO a negat tranzacţia de terenuri cu Etăgan
La câteva zeci de metri de locul în care, în decembrie 2011, s-a pus piatra de temelie pentru construirea unei biserici în cartierul Primăverii, a răsărit mega-vila vicepreşedintelui FNME, Gheorghe Etăgan. Autorizaţia de construire a fost eliberată de către Primăria municipiului Tg-Jiu la data de 15 iunie (anul trecut), pe numele fiului sindicalistului, Dumitru Alin, şi, în numai câteva luni, vila compusă din parter şi mansardă a fost ridicată, iar terenul, împrejmuit cu un gard din bolţari. La acea vreme au apărut unele speculaţii că terenul deţinut de sindicalistul Etăgan, pe care a fost ridicată vila, ar proveni dintr-un schimb cu Exploatarea de Carieră Roşia. În data de 5 decembrie 2012, compartimentul de presă al CE Oltenia a infirmat speculaţiile, într-un răspuns remis GorjDomino, pre