Cartofii sau carnea prăjite, dar şi mezelurile sau pateurile grăbesc îmbătrânirea pielii şi a organelor, în timp ce altele, precum somonul, mazărea sau lintea au efectul contrar. Alimentaţia nesănătoasă afectează nu doar funcţionarea organismului nostru, ci şi modul în care acest lucru se reflectă la exterior. Cartofii sau carnea prăjite, dar şi mezelurile sau pateurile grăbesc îmbătrânirea pielii şi a organelor, în timp ce altele, precum somonul, mazărea sau lintea au efectul contrar. Alimentaţia nesănătoasă afectează nu doar funcţionarea organismului nostru, ci şi modul în care acest lucru se reflectă la exterior.
Unul dintre efectele alimentelor nesănătoase este îmbătrânirea. Specialiştii ne spun care sunt alimentele de care ar trebui să ne ferim dacă nu vrem să îmbătânim înainte de vreme, dar şi ce putem mânca pentru a ne menţine tineri.
Salata
Este foarte bogată în vitaminele A şi C, E şi în antioxidanţi. Pentru a varia, puteţi opta şi pentru broccoli, spanac, arugula, măcriş, andive.
Roşiile
Alături de pepene, grapefruit, guave, sparanghel şi varza roşie, tomatele sunt bogate în licopen (colorant roşu) antioxidant.
Peştele
Somonul, tonul şi heringul sunt bogaţi în acizi omega- 3, care luptă impotriva inflamaţiei, încecând să echilibreze aportul de acizi saturaţi din carnea roşie.
Lintea, mazărea şi fasolea păstăi
Sunt o sursă importantă de proteine, au foarte multe fibre şi vitamine antioxidante, care păstrează aspectul sănătăos al pielii. Trebuie însă să fie consumate în cantităţi moderate şi nu în fiecare zi, recomandă specialiștii.
Fulgii de ovăz
Ovăzul, ca şi alte cereale integrale, orezul brun, cuşcuşul şi quinoa ajută la reducerea inflamaţiilor. În plus, conţin vitamina B, care ajută la menţinerea sănătăţii pielii.
Chipsurile, cartofii prăjiţi
În general orice este prăjit în ulei este plin