În vremuri grele, când peste tot se vorbeşte de concedieri masive şi tăieri drastice salariale, soluţia pentru o viaţă mai bună, fără grija zilei de mâine, pare a fi postul de lider de sindicat. Cel puţin asta o dovedesc cheltuielile substanţiale pe care Hidroelectrica, societate aflată de luni bune în procedura de insolvenţă, le face cu mai-marii filialelor de sindicat. Persoanele care reprezintă interesele sindicale ale angajaţilor de la Hidroelectrica, lideri care acum vor să scoată lumea în stradă nemulţumiţi de anumite decizii ale administratorului juridic, au "mâncat", lunar, din bugetul companiei, între 10.000 de lei şi 22.000 de lei pe lună! În vremuri grele, când peste tot se vorbeşte de concedieri masive şi tăieri drastice salariale, soluţia pentru o viaţă mai bună, fără grija zilei de mâine, pare a fi postul de lider de sindicat. Cel puţin asta o dovedesc cheltuielile substanţiale pe care Hidroelectrica, societate aflată de luni bune în procedura de insolvenţă, le face cu mai-marii filialelor de sindicat. Persoanele care reprezintă interesele sindicale ale angajaţilor de la Hidroelectrica, lideri care acum vor să scoată lumea în stradă nemulţumiţi de anumite decizii ale administratorului juridic, au "mâncat", lunar, din bugetul companiei, între 10.000 de lei şi 22.000 de lei pe lună!
În vara lui 2012, Hidroelectrica a intrat în insolvenţă, adică în incapacitate de a-şi plăti datoriile uriaşe acumulate la diverşi parteneri şi furnizori, sumă care a depăşit pragul a 5,3 miliarde de lei.
Prin urmare, frâiele contabile au fost preluate, conform legii, de administratorul judiciar Euro Insol care a demarat imediat un plan de restructurare menit să salveze compania: concedieri ale personalului administrativ - care însuma 39 la sută din totalul angajaţilor -, din rândul cărora au "zburat" 154 de persoane, şi renegocieri la sânge cu "băieţii deştepţi" car