După ce a minţit în Turul Franţei, Armstrong îşi spune adevărul în turul Hollywoodului.
Lance Armstrong a ieşit din gaura de şarpe a ruşinii devenind personaj. De carte, de film, de talk-show. Cei care vedeau în americanul mincinos o figură numai bună de aruncat la coşul de gunoi al sportului s-au înşelat. Lance este un nume cîştigător.
Mărturisirea lui nu reprezintă neapărat un act de onestitate în ceasul al treisprezecelea. Dacă privim mai atent, ea se înscrie în program, ca etapă necesară în construirea unui “story” hollywoodian. Bucla trebuia închisă în stil mare. 3,2 milioane de telespectatori a avut interviul acordat lui Oprah, plus alte 1,1 milioane care l-au vizionat în reluare. 4,3 milioane de consumatori de basme, de sport, de adevăr omenesc - atît a adunat doar prima parte a interviului.
Casele de producţie nici n-au aşteptat a doua parte, că s-au şi grăbit să cumpere drepturile de ecranizare a vieţii lui Lance. Despre mărirea şi decăderea lui Armstrong va fi realizat un film, pe baza unei cărţi care încă n-a fost scrisă. Va apărea în iunie, apoi va fi lansată şi superproducţia. Marele trişor va aduna alte milioane de oameni în săli, care vor aduce alte milioane de dolari profit. Pentru rolul lui Armstrong concurează deja actori de Oscar. E nevoie de cineva capabil să intre în pielea unui mincinos şi să-l interpreteze în toată splendoarea lui. O fi Armstrong un om de nimic, un hoţ ordinar, dar are şi el dreptul inalienabil la nuanţe, nu?
În sportul care învîrte roţi de bicicletă şi contracte de sponsorizare de milioane de dolari, Armstrong n-a trişat de unul singur. A avut în spate un sistem, care continuă să funcţioneze. După ce a ieşit, de voie, de nevoie, din mecanismul care produce falşi campioni şi false performanţe, a intrat în alt sistem. Unul în care nu există minciună şi adevăr, buni şi răi, dreptate şi nedreptate. A intra