Bufeuri, palpitaţii, dureri de cap, iritabilitate, oboseală – iată „chinurile“ prin care treci odată cu instalarea menopauzei. Există însă câteva alimente care te ajută să scazi frecvenţa simptomelor neplăcute.
Seminţele de in menţin echilibrul hormonal
Bogate în lignani, substanţe benefice pentru echilibrarea nivelurilor de hormoni estrogen şi progesteron, seminţele de in conţin fibre, acizi graşi care combat inflamaţiile, precum şi estrogen natural. Toate acestea te ajută să scapi de bufeuri.
Cum să le incluzi în dietă
Pune o linguriţă de seminţe de in peste cerealele cu iaurt de dimineaţă. O altă variantă de a le consuma este să le laşi o noapte în puţină apă sau să le adaugi în salatele tale de legume.
Teiul şi salvia stopează transpiraţia nocturnă
Sub formă de ceai, teiul are gust plăcut şi totodată alungă palpitaţiile, insomnia, neliniştile (anxietatea), transpiraţia nocturnă. Tot contra transpiraţiei excesive, dar şi pentru ameliorarea bufeurilor este bun şi ceaiul de salvie. Încă din Antichitate, salvia era cunoscută ca o plantă benefică pentru sănătatea femeilor.
Alături de tei şi de salvie, în menopauză sunt folositoare păpădia, pentru că previne retenţia de apă, şi urzicile, care îmbunătăţesc absorbţia calciului şi a magneziului, mineralele „prietene“ cu oasele.
Cum să obţii suc de salvie
Acoperă cu puţin suc de lămâie opt frunze de salvie şi lasă-le peste noapte. Dimineaţa, stoarce sucul care se formează şi bea-l nediluat. Repetă procedeul în fiecare zi, nu mai mult de o lună.
Citeşte articolul integral pe clickpentrufemei.ro.