Un om prezent in anturajul unor mari lideri ai lumii face cateva dezvaluiri surprinzatoare intr-o carte cu specific culinar, publicata recent.
John R. Hanny, autorul cartii "Secrets from the White House Kitchens", a reusit sa ajunga in apropierea liderilor de la Casa Alba la varsta de doar 22 de ani, scrie Kitchen Daily.
El era interesat de obiceiurile culinare ale liderilor de stat. Hanny era prezent la Casa Alba cu diverse ocazii, atunci cand era nevoie de un bucatar apreciat si un consultant in domeniul vinurilor.
Ce preferau presedintii
El a reusit performanta rara de a fi bucatarul a nu mai putin de sase administratii prezidetniale americane.
In cartea lui, acesta dezvaluie secrete culinare ale unor presedinti americani. Franklin D. Roosevelt si-a adus cu el, de acasa, propriul bucatar la Casa Alba, isi aminteste Hanny. Acest presedinte american prefera mancarea simpla.
Dwight Eisenhower avea o afinitate deosebita pentru tocana. De altfel, preferinta lui pentru carne era cunoscuta. Dupa ce nu a mai fost presedinte, Eisenhower s-a retras la o ferma din Pennsylvania, acolo unde a crescut vite.
John F. Kennedy nu era un mare gurmand, aflam de la fostul bucatar. Lui ii placea mancarea buna si dorea sa aiba in farfurie diferite feluri de mancare, la fel cum fac francezii. Kennedy prefera mancarea denumita Boeuf Bourguignon.
Richard Nixon era un mare amator de dulciuri. Hanny spune ca ii pregatea acestuia un amestec de fructe pe care le aseza sub forma unor bile. Nixon le manca in fiecare dimineata la cafea. Lui Nixon ii mai placea carnea de vitel combinata cu branza de vaci si mult ketchup.
Bill Clinton era mare amator de mancare de la fast-food. Atunci cand mergea sa alerge, dupa ce termina, presedintele american obisnuia sa mearga la McDonald's. El manca in tr