Aproximativ 40 de martori sunt audiaţi, luni, de procurorii DIICOT în cazul celei mai ample reţele de distribuţie a entobotanicelor din judeţul Sibiu. Aceştia au efectuat şi 11 percheziţii în municipiul Sibiu, în dosar fiind învinuite şase persoane, parte din ele cu antecedente în ceea ce priveşte traficul de droguri.
„În dimineaţa acestei zile, poliţiştii brigăzii de Combatere a Criminalităţii organizate Alba Iulia, sub atenta coordonare a procurorilor DIICOT Biroul Teritorial Sibiu au organizat o acţiune care a vizat destructurarea unei grupări care avea ca şi preocupări infracţionale cu traficul cu substanţe etnobotanice. În acest sens au fost realizate 11 percheziţii şi au fost aduse la audieri aproximativ 15 persoane. Din datele pe care le deţinem această grupare avea ce mai amplă activitatea de trafic de substanţe etonobotanice pe raza judeului Sibiu. Vindeau sute de pliculeţe zilnic”, a declarat inspectorul principal Cristian Link, şeful Serviciului Antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia.
O mare parte din cei audiaţi sunt minori, elevi de şcoală generală sau liceu.
Potrivit un surse DIICOT, majoritatea martorilor din dosar au fost spitalizaţi în urma consumului de etnobotanice, iar în două cazuri există suspiciuni că acesta ar fi dus la suicid, fapt confirmat de şeful Serviciului Antidrog BCCO Alba Iulia.
„Procurorii investighează la acest moment posibila determinare a sinuciderii în urma consumului de etnobotanice în două cazuri”, a declarat Cristian Link.
Învinuiţii au intrat în atenţia DIICOT în anii trecuţi, având activităţi pe linia traficului de droguri, apoi au continuat cu traficul de etnobotanice.
Deşi magazinele de etnobotanice din oraş au fost închise anul trecut de autorităţi, învinuiţii au deschis, ilegal, un alt magazin, pe Calea