Regimul de conducere nord-coreean este unul bazat pe opresiune, raţionalizarea resurselor de hrană, un sistem de lagăre de muncă, un control total al mass-mediei şi pe un sistem educaţional care presupune o supunere totală faţă de conducătorul iubit.
Înaltul Comisar ONU pentru Drepturile Omului, Navi Pillay, a cerut o „mult aşteptată“ anchetă în Coreea de Nord, unde situaţia s-ar putea îmbunătăţi numai cu ajutorul Europei, după cum afirmă dezertorul Kim Joo Il.
Nerespectarea regulilor stabilite de Kim Il Sung la sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial duce la execuţie sau la o moarte prelungită în lagărele de muncă, atât pentru „vinovat“, cât şi pentru familia acestuia.
Pentru Kim Joo Il, anul în care a simţit că nu mai poate trăi într-o astfel de ţară a fost 2005. Atunci a spus el stop nedreptăţii sistemului şi barbariei la care sunt supuşi oamenii de rând de un guvern care îşi permite să dezvolte un program de arme nucleare, dar nu îşi permite să pună capăt foametei ce domneşte în ţară, scrie „Deutsche Welle“.
Kim a fost căpitan în Armata Populară a Coreei de Nord. Într-o noapte din 2005 a trecut înot râul Duman şi a ajuns în China, unde a câştigat destui bani lucrând într-un restaurant, pentru ca într-un final să ajungă în Marea Britanie, în 2007. După ce s-a stabilit în Londra, a iniţiat o campanie pentru a cere sprijinul naţiunilor europene în a pune capăt eredităţii comuniste într-un stat responsabil de moartea a milioane de concetăţeni şi pentru a permite o democraţie autentică.
În vârstă de 39 de ani, Kim a depus mărturie în faţa Parlamentului britanic cu privire la abuzurile asupra drepturilor omului în ţara sa de origine, iar recent a completat un raport despre cum Europa ar trebui să sprijine oamenii din Coreea de Nord.
Recomandări pentru schimbare
În studiul său, Kim a sugerat ceea ce el consideră a fi patru r