Începând cu 17 ianuarie, interimatul la conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş este asigurat, pe o perioadă de maximum şase luni de către Constantin Lupescu, detaşat de la centru să asigure conducerea DSVSA Mureş până la numirea unui nou director.
Reporter: Care a fost activitatea dumneavoastră anterioară?
Constantin Lupescu: M-am prezentat la noul meu loc de muncă pe 17 ianuarie în baza unui ordin emis de preşedintele ANSVSA, pe o perioadă de cel mult şase luni. Din punct de vedere profesional am trecut prin aproape toate etapele profesionale, am ocupat foarte multe funcţii începând de la perioada tinereţii, când am fost la Combinatul pentru Industrializarea cărnii de porc din Ialomiţa, similar Comtim-ului în perioada 1979-1982, unde am fost medic veterinar epidemiolog şi şef de staţie de zooforturi, apoi o perioadă de 13 ani la institutul de diagnostic şi sănătate publică, unde am fost şeful laboratorului de patologie porcină. Apoi, din 1993 până în 2000, am fost director la Direcţia Sanitar Veterinară Bucureşti. Am venit la ANSVSA în 2004 pe postul de director la Direcţia de Inspecţii şi Control şi Coordonarea Punctelor de Inspecţie Frontieră. Doi ani am fost subsecretar de stat la ANSVSA având în coordonare igiena alimentelor, atât de origine animală cât şi nonanimală. De doi ani sunt director la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor a municipiului Bucureşti.
Rep.: Cum aţi primit această detaşare de la Bucureşti la Târgu-Mureş?
C.L.: Am primit-o în mod normal ca pe o sarcină de serviciu, m-am conformat, ca dovadă m-am prezentat aici să-mi intru în atribuţiuni.
Rep.: Ce legături aţi avut cu judeţul Mureş?
C.L.: Mă leagă foarte multe amintiri de judeţul Mureş, de oraşul Târgu-Mureş, având în vedere activitatea pe care am desfăşurat-o din 1981 până în 1993, fiind şeful La