Multe decizii importante la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) depind de bugetul care încă nu a fost stabilit. În lipsa banilor, activitatea de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj este prioritizată pentru nevoile din teritoriu, microbuzele şcolare ocupând un loc pe lista necesităţilor stringente.
Dacă mâine s-ar proba bugetul, şeful ISJ Ion Işfan spune că în primul rând, bani s-ar aloca la şcolile şi liceele din judeţ, pentru a acoperi cheltuielile pe care unităţile le fac cu copiii. „Plata salariilor, întreţinerea şcolilor, toate ar veni din cheltuieli per elev. Nu avem o sumă totală, dar banii vin în funcţie de numărul de elevi” a explicat Işfan. Vestea bună este că din cele 21 de microbuze aflate pe o lungă listă a aşteptării, din toamna anului trecut, sunt şanse să se rezolve probleme pentru o parte dintre localităţile care au de suferit la acest capitol. Mai trebuie însă, ca bugetul să fie aprobat şi văzut clar ce bani alocă Ministerul Educaţiei pentru acest lucru. „Lucrăm la reţeaua şcolară, o definitivăm iar din discuţiile purtate cu unii dintre primari, reiese clar că sunt copii care merg pe jos, pentru că microbuzul existent nu acoperă toată localitatea. Nu există însă localităţi în care să nu existe nici un microbuz, dar sunt şi primării care au apelat la firme private sau transportă copiii cu microbuzul şcolii”, a precizat şeful ISJ Gorj. Varianta achiziţionării de microbuze în leasing la nivel naţional ar putea să aducă soluţie şi în Gorj, dacă un proiect ce aparţine fostului ministru al Educaţiei, Ecaterina Andronescu, ar avea sorţi de izbândă. Proiectul se referă la cumpărarea a 200 de microbuze, cu bani de la Ministerul de Finanţe.
Multe decizii importante la nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) depind de bugetul care încă nu a fost stabilit. În lipsa banilor, activitatea de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj est