Liceele care au avut rezultate slabe de examenul de bacalaureat nu pot spera la mai multe clase decât au avut anul trecut.
Unul dintre criteriile de care conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț va ține cont la definitivarea planului de școlarizare îl reprezintă numărul de promovați de la bacalaureatul din 2012. “Sunt mai multe criterii de care vom ține seama în alcătuirea planului de școlarizare, iar unul dintre acestea va fi rezultatele obținute la examenele naționale de anul trecut. În nici un caz nu vor înființa mai multe clase a IX-a în liceele care au avut rezultate slabe“, a spus inspectorul școlar general adjunct Gabriela Banu.
Până la sfârșitul acestei săptămâni, Inspectoratul Școlar Județean Neamț va definitiva planul de școlarizare pentru viitorul an școlar. Miza planului o reprezintă clasele a IX-a, pe care le dispută liceele din județ. Concurența este tot mai acerbă, având în vedere că elevii sunt tot mai puțini, de la an la an. Dacă, în toamna lui 2012, au fost 173 de clase a IX-a, pentru toamna lui 2013 vor fi propuse 171 de clase. Acestea se vor realiza, însă, doar teoretic, întrucât, în fiecare an, unii dintre absolvenții de clasa a VIII-a se pierd pe drum. Mai puțini elevi înseamnă o finanțare mai mică pentru școală și mai puține posturi pentru profesori.
Liceele care au avut rezultate slabe de examenul de bacalaureat nu pot spera la mai multe clase decât au avut anul trecut.
Unul dintre criteriile de care conducerea Inspectoratului Școlar Județean Neamț va ține cont la definitivarea planului de școlarizare îl reprezintă numărul de promovați de la bacalaureatul din 2012. “Sunt mai multe criterii de care vom ține seama în alcătuirea planului de școlarizare, iar unul dintre acestea va fi rezultatele obținute la examenele naționale de anul trecut. În nici un caz nu vor înființa mai multe clase a