Vicepreşedintele PNL Sorin Frunzăverde a declarat că o decizie cu privire la o eventuală intervenţie în Mali va fi luată de Consiliul Superior de Apărare a Ţării (CSAT). Sursa: VLAD STĂNESCU
"În acest moment situaţia din Mali este mult mai complicată decât apare la prima vedere, comentariile în legătură cu actul de terorism din Algeria sunt în acest sens, şi anume că atacul nu a fost îndreptat împotriva localnicilor, ci a fost un soi de acţiune de represalii împotriva intervenţiei franceze în Mali. O posibilă intervenţie a noastră în Mali, dacă va fi hotărâtă de CSAT, trebuie să aibă în vedere şi bugetarea corespunzătoare, pentru că MApN va suporta aceste cheltuieli, or, în proiectul de buget ministerului îi este alocată suma de 1 miliard de euro, mult prea puţin, departe de acel 2,1-2,2%", a declarat Sorin Frunzăverde.
Întrebat cu privire la criticile legate de modul de gestionare a crizei din Algeria, Frunzăverde a răspuns că Titus Corlăţean va da explicaţii în Parlament, dar că nu crede că responsabil de această "situaţie neplăcută" a fost MAE.
Și premierul Victor Ponta a afirmat că autorităţile române rămân în contact cu partenerii europeni şi că o eventuală prezenţă a ţării noastre în Mali va fi decisă la Consiliul Suprem de Apărare a Ţării.
Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, a anunţat pentru luni convocarea Consiliului de Planificare a Apărării, pentru a analiza posibilităţile participării României la misiunea din Mali, ce vor fi ulterior prezentate în şedinţa CSAT de la începutul lunii februarie.