Bijuteria din parcul central a începutut să se degradeze la jumătate de an de la finalizarea lucrărilor de modernizare.
Clădirea cazinoului face faţă cu greu, după restaurare, condiţiilor meteo la începutut de 2013. Cititorii ZIUA de CLUJ au sesizat încă din luna octombrie situaţia, însă Primăria a refuzat să ia în calcul respectivele plângeri. Tencuiala se decojeşte, chiar dacă, după cum explicau proiectanţii, s-a ales o "învelitoare" mai scumpă pentru a da farmecul de epocă clădirii utilizate în special ca spaţiu expoziţional şi de conferinţe.
Reabilitată din bani europeni la pachet cu parcul central, lucrări de peste 4 milioane de euro executat de constructorii de la ACI Cluj, clădirea cazinoului dă semne de oboseală. În mijloc de ianurie, la faţa locului, obiectivul pare mai degrabă "neterminat", dacă este să priveşti asfaltul amenstecat cu tencuială din vecinătate. În realitate, aerul din anii 1920 pe care trebuia să-l îmbrace clădirea a devenit realitate, pentru că imobilul este în plin proces de degradare. Gândită de acelaşi architect, Pekey Lajos, care a proiectat şi clădirea fostului hotel Continental din centrul oraşului, recent modernizată, "bijuteria" din parc urmăreşte parcursul fratelui Conti, aflat într-o stare avansată de degradare.
Cititorii ZIUA de CLUJ au semnalat redacţiei încă din luna octombrie problemele legate de modul în care s-au efectuat lucrările la cazinoul. Potrivit imaginilor furnizate de aceştia, elementele de gips dar şi tenculaia erau avariate. Reprezentanţii Primăriei au ignorat informaţiile şi cererile ZIUA de CLUJ la care nu au furnizat niciun răspuns.
Proiectanţii obiectivului, Biroul de Arhitectură şi Urbanism, dar şi reprezentanţii Primăriei au organizat mai multe vizite de şantier în perioada 2011-2012 (în care au fost efectuate lucrările de modernizare) pentru a demonstra că acestea sunt de calitate