Afară este frig, în casă cald. Dacă pereţii nu sunt bine izolaţi, în locul unde se întâlnesc cele două fronturi de aer cu temperaturi opuse apare igrasia şi “înfloreşte” mucegaiul. Până la primăvară, acesta îţi “roade” tencuiala şi te pricopseşte cu boli respiratorii. E timpul să scapi de el! Specialiştii de la www.rtv.net îţi propun cinci soluţii cu eficienţă şi preţuri diferite. Afară este frig, în casă cald. Dacă pereţii nu sunt bine izolaţi, în locul unde se întâlnesc cele două fronturi de aer cu temperaturi opuse apare igrasia şi “înfloreşte” mucegaiul. Până la primăvară, acesta îţi “roade” tencuiala şi te pricopseşte cu boli respiratorii. E timpul să scapi de el! Specialiştii de la www.rtv.net îţi propun cinci soluţii cu eficienţă şi preţuri diferite.
Şi metoda amestecării, în mortarul cu care se renovează pereţii, a unor aditivi antifungici dă rezultate limitate: substanţele respective intră în porii materialului şi se cristalizează; de aceea, apa nu va mai trece prin acel perete, dar se va duce în altă parte, respectiv la vecini, în cazul locatarilor de bloc!
Polistirenul lipit pe perete nu lasă igrasia să se formeze în casă. Dar specialiştii spun că există o chichiţă: dacă nu e calculat corect punctul de rouă (locul de întâlnire a aerului cald cu cel rece), igrasia apare, în continuare, pe zid. Dacă nu-ţi permiţi costul suplimentar presupus de acest calcul, măcar eşti mulţumit(ă) că mucegaiul e camuflat de placa de expandat.
Sprayurile şi vopsele antimucegai, care se aplică pe peretele afectat, sunt soluţii de moment, spun specialiştii, pentru că aditivii speciali din compoziţia acestora înlătură efectul, nu şi cauza: ei blochează, pentru un timp, umezeala şi albesc peretele, dar mucegaiul va reapărea mai devreme sau mai târziu.
O metodă modernă este implantarea unor soluţii chimice congelate în pereţi. Aşa sunt, de exemplu, batoanele ant