Participanţii de pe piaţa Sibex au avut parte de variaţii mixte ale cotaţiilor, în şedinţa de ieri. Prin urmare, atât cumpărătorii, cât şi vânzătorii au avut oportunităţi de exploatat, chiar dacă nu pe variaţii foarte mari. Interesul speculativ era unul de nivel rezonabil, raportat la ce evoluţie a avut Sibex în debutul acestui an, numărul contractelor depăşind 500, conform datelor de la ora 17.00. Valoarea tranzacţiilor se situa la aproape 5 milioane lei.
Speculaţiile pe cursurile valutare realizate pe perechea euro/dolar totalizau 188 de contracte pe scadenţa martie, nivel care le situa pe primul loc la ora menţionată. Preţul futures al euro scădea la ora 17.00 cu 0,07% faţă de rivalul său american şi valora 1,3 dolari. Pe plan extern euro, şi-a "întors" evoluţia, revenind pe plus faţă de dolar după ce ZEW - centrul pentru Cercetare Economică Europeană - a arătat că indicele privind aşteptările analiştilor şi investitorilor, al cărui scop este să previzioneze dezvoltarea economică în avans cu şase luni, a urcat la 31,5 puncte în această lună, cel mai înalt nivel din mai 2010. Moneda unică s-a apreciat şi după ce purtătorul de cuvânt al Băncii Centrale din Germania a negat speculaţiile că preşedintele instituţiei intenţionează să demisioneze.
Pe segmentul indicilor, cotaţia Dow Jones de la Sibex se afla uşor pe minus, iar numărul contractelor pe scadenţa martie era de 130. Simbolul DEDJIA_RON martie era cotat la 13.579 puncte, în scădere cu numai 2 puncte. Pe piaţa de la New-York, acţiunile americane înregistrau variaţii modeste, după ce indicii reprezentativi au atins maximele pe cinci ani săptămâna trecută. Investitorii aşteptau publicarea de noi rezultate economice din partea companiilor.
În sectorul derivate pe acţiuni, cotaţia futures a SIF5 a scăzut, estimările pentru martie indicând o valoare de 1,4770 lei/titlu, în minus cu 0,87%. Număru