Consiliul European pentru Cercetare (CEC) acordă 680 milioane de euro pentru 302 lideri consacraţi din domeniul cercetării din 24 de ţări diferite din întreaga Europă, în cadrul celui mai recent concurs vizând prestigioasele sale granturi pentru cercetători confirmaţi cunoscute sub numele de "Advanced Grants", potrivit unui comunicat de presă.
Cu până la 2,5 milioane de euro per proiect, finanţarea permite acestor oameni de ştiinţă să îşi urmeze cele mai inovatoare idei la frontierele cunoaşterii, împreună cu echipele lor. Un om de ştiinţă din Franţa va elabora, împreună cu echipa sa, noi modele care să explice anumite fenomene fizice, precum superconductivitatea.
Comisarul pentru cercetare, inovare şi ştiinţă, Máire Geoghegan-Quinn, a declarat: "CEC continuă să identifice cei mai buni cercetători. Finanţarea CEC duce la realizarea unui număr tot mai mare de progrese şi descoperiri ştiinţifice, precum şi la apariţia mai multor lucrări în publicaţii ştiinţifice recunoscute. Promovarea cercetării de frontieră la cel mai înalt nivel este vitală pentru competitivitatea Europei, acesta fiind motivul pentru care am propus majorarea bugetului CEC în cadrul programului nostru < Orizont 2020 >."
F.A. Consiliul European pentru Cercetare (CEC) acordă 680 milioane de euro pentru 302 lideri consacraţi din domeniul cercetării din 24 de ţări diferite din întreaga Europă, în cadrul celui mai recent concurs vizând prestigioasele sale granturi pentru cercetători confirmaţi cunoscute sub numele de "Advanced Grants", potrivit unui comunicat de presă.
Cu până la 2,5 milioane de euro per proiect, finanţarea permite acestor oameni de ştiinţă să îşi urmeze cele mai inovatoare idei la frontierele cunoaşterii, împreună cu echipele lor. Un om de ştiinţă din Franţa va elabora, împreună cu echipa sa, noi modele care să explice anumite fenomene fizice, precum superconduc