Spre deosebire de alte tipuri de carne, pestele ajuta la desfundarea arterelor si echilibrarea presiunii sanguine, implicit mentinand sanatatea cardiaca.
Cel mai mare cadou pe care ti-l ofera pestele este omega 3. Totusi, unele tipuri de peste sunt mai sanatoase, altele mai putin, potrivit LiveStrong.
In general, pestele de apa rece contine cei mai multi acizi grasi omega 3. Somonul, tonul, heringul, macroul si sardinele sunt de preferat. Pastravul, pisica de mare si stiuca nu sunt la fel de prietenoase cu inima.
In plus, pestele oceanic este mai sigur decat cel din lacuri, continand mai putini factori poluanti.
Din cauza ca bebelusii si fetusii sunt foarte sensibili la mercur, este bine ca pana in varsta de 12 ani sa nu fie expusi la peste susceptibil la doze mari de mercur. Rechinul si macroul se numara printre speciile vizate.
Este un mit faptul ca crustaceele fac rau inimii. Ani intregi s-a crezut ca homarul sau crabii cresc nivelul de colesterol, dar acest lucru nu se intampla mai mult decat in cazul carnii de pui, fapt confirmat de studii.
Crevetii, in schimb, cresc nivelul de grasime de pe artere, astfel incat trebuie consumati cu atentie. O portie de creveti are de 3 ori mai multa grasime decat una de carne de vita. Alege mai bine crabi, homar si scoici daca vrei sa nu ai probleme cu colesterolul.
Spre deosebire de alte tipuri de carne, pestele ajuta la desfundarea arterelor si echilibrarea presiunii sanguine, implicit mentinand sanatatea cardiaca.
Cel mai mare cadou pe care ti-l ofera pestele este omega 3. Totusi, unele tipuri de peste sunt mai sanatoase, altele mai putin, potrivit LiveStrong.
In general, pestele de apa rece contine cei mai multi acizi grasi omega 3. Somonul, tonul, heringul, macroul si sardinele sunt de preferat. Pastravul, pisi