Acizii Omega 3 sunt buni pentru inimă, soia e benefică pentru femei, trebuie să consumăm mai mult iod şi să evităm glucidele. Toate aceste afirmaţii despre sănătate se află de ceva vreme în atenţia tuturor. Specialistul nostru, dr. Elena Mihai, te ajută să descoperi care este adevărul despre ele. Acizii Omega 3 sunt buni pentru inimă, soia e benefică pentru femei, trebuie să consumăm mai mult iod şi să evităm glucidele. Toate aceste afirmaţii despre sănătate se află de ceva vreme în atenţia tuturor. Specialistul nostru, dr. Elena Mihai, te ajută să descoperi care este adevărul despre ele.
ADEVĂRAT!
Specialiştii consideră că produsele cu Omega 3 sunt indispensabile împotriva maladiilor cardiovasculare, deoarece scad tensiunea arterială a hipertensivilor şi trigliceridele în exces. Dar nu au un efect direct asupra colesterolului rău. Pentru necesarul zilnic de Omega 3 se recomandă consumul de peşte gras, ulei de colza sau alimente îmbogăţite cu aceşti acizi graşi benefici.
ADEVĂRAT!
Iodul este un mineral necesar fabricării hormonilor tiroidieni. Aceştia sunt indispensabili femeii însărcinate (pentru dezvoltarea cerebrală a fetusului), dar sunt importanţi în orice etapă a vieţii. Pentru evitarea carenţelor de iod ar trebui consumate alimente de origine oceanică: peşte, fructe de mare, ouă, lactate. Şi sarea cu iod este bună, dar nu în exces.
FALS!
Pentru a lupta împotriva obezităţii nu trebuie să consumi mai puţine glucide (zaharuri). Dar trebuie să ne echilibrăm aporturile energetice, înlocuind grăsimile din alimentaţie cu glucide complexe (orez, cartofi, paste). Şi să reducem consumul de glucide simple (zahăr, băuturi îndulcite etc.).
FALS!
Soia conţine substanţe asemănătoare hormonilor feminini: fitoestrogeni. Dar efectele lor benefice asupra bufeurilor sau în prevenirea osteoporozei nu au fost dovedite.