Noul șef al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, Gheorghe Neagu, și-a stabilit ca obiective monitorizarea proceselor de închidere a celor trei mari rampe de gunoi pe care le mai are județul – Întorsura Buzăului, Covasna și Târgu Secuiesc.
Potrivit lui Neagu, o monitorizare clară a procesului va asigura faptul că nu vor fi probleme în viitor în ceea ce privește recomandările Uniunii Europene și că banii pentru aceste procese nu se vor cheltui inutil. În plus, o mare preocupare a APM va fi implicarea ca observator care poate veni inclusiv cu recomandări în ceea ce privește construirea noii rampe de gunoi de la Leț.
„Este foarte important ca această rampă să fie realizată așa cum prevede proiectul și este foarte bine că licitația a fost câștigată de o firmă românească și nu una din străinătate – nu doar pentru că banii rămân în țară, dar și pentru că procesul de construcție este astfel mult mai accesibil la control”, a explicat Gheorghe Neagu.
Un alt obiectiv al APM este perfecționarea sistemului de monitorizare a calității aerului, care de când a fost montat este afectat periodic de mici defecțiuni provocate în principal de problemele din sistemul de alimentare energetică. Aerul din jurul zonei Sfântu Gheorghe este monitorizat printr-o stație specială, amplasată lângă stația de apă a orașului, iar informațiile pentru cetățeni ar trebui să fie făcute publice prin panoul amplasat pe clădirea APM – penele dese de curent afectează însă serios funcționarea și nu s-a găsit încă o soluție care să stopeze defecțiunile.
Citeşte în „Observatorul de Covasna” de marţi un interviu despre prezent şi planuri de viitor cu noul director al APM.
Noul șef al Agenției pentru Protecția Mediului (APM) Covasna, Gheorghe Neagu, și-a stabilit ca obiective monitorizarea proceselor de închidere a celor trei mari rampe de gunoi pe care le mai are județul