Pentru a preîntâmpina eventuale deficienţe, doctorii veterinari s-au întâlnit cu 80 de agenţi economici din judeţ şi le-au reamintit numeroasele reguli legate, printre altele, de igiena, depozitarea şi prepararea alimentelor. După instruire, urmează controalele
Agenţii economici din Poiana Braşov, Braşov, Predeal şi Râşnov ce vor fi implicaţi în Festivalul Olimpic al Tineretului European (FOTE) au fost chemaţi la instruire de medicii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) din Braşov. Asta pentru a evita neplăcerile care ar putea apărea în timpul evenimentului. Printre altele, patronii sau administratorii de restaurante şi hoteluri şi-au luat notiţe legate de starea de igienizare a spaţiilor frigorifice, sistemul de canalizare adecvat, existenţa de spălătoare în număr suficient, dar şi alte lucruri, cum ar fi meniul sau spaţiile din unităţile alimentare. „Se poate întâmpla de multe ori, aici fiind o greşeală după părerea mea, se face o extindere foarte mare a spaţiului pentru servire. Avem 200 de locuri, dar o bucătărie de 4 metri pătraţi. Ceea ce nu este normal”, a explicat dr. Dan Şerban, şef serviciu inspecţie DSVSA Braşov.
„Avem o sarcină foarte grea, dar noi o preluăm cu toată seriozitatea, mai ales că avem, ca instituţie, experienţa organizării Summitului 2004, din Poiana Braşov. În acest sens, fiecare entitate are responsabilitatea ei, laboratorul este pregătit să lucreze 24 de ore din 24. Vom prelua toate probele de alimentele din obiectivele unde sunt cazaţi şi hrăniţi participanţii la FOTE”, a precizat Dorin Enache, director DSVSA Braşov.
După aceste instruiri, conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare a anunţat controale, la unităţile alimentare şi de cazare. Vor începe din 4 februarie şi se vor face cu echipe mixte, la care participă, pe lângă medici de la DSV şi inspectori OPC. „Noi nu pornim de la id