Principalul criteriu care va fi luat în considerare în acordarea gradației de merit îl reprezintă activitatea profesorilor și învățătorilor la catedră.
Conform metodologiei de acordare a acestor premii, recent aprobate de Ministerul Educației, 80% din punctajul obținut de candidați va fi acordat pentru activitatea instructiv-educativă. Pentru inovație în educație – autori de manuale, ghiduri și publicații școlare – se vor acorda 10% dintre puncte. Participarea în proiecte educaționale le va aduce acestora 5% din punctaj, tot atât cât contribuția la creșterea prestigiului școlii.
“Pe baza acestor recomandări din partea Ministerului Educației va fi elaborată o fișă de apreciere pentru fiecare specialitate în parte. Conform regulamentului în vigoare, numărul de gradații de merit acordate se calculează ca 16% din numărul angajaților, din care se scade numărul gradațiilor aflate în plată, acordate în anii trecuți“, a spus inspectorul școlar general adjunct Elena Laiu.
Cei care vor să obțină această consistentă mărire de salariu mai au la dispoziție două luni pentru a aduna documentele necesare. Perioada de depunere a dosarelor este 15 martie – 11 aprilie. Verificarea dosarelor se va face în perioada 25 aprilie – 3 mai, urmând ca lista cu punctajelor acordate să fie făcută publică în 13 mai.
Gradația de merit este un spor la salariu de 25% care se acordă timp de patru ani. Acest premiu se acordă pentru activitatea desfășurată în ultimii patru ani, înainte de depunerea dosarului. Un profesor care a avut gradație de merit are dreptul de a solicita din nou acest drept la sesiunea imediat următoare ieșirii din plată.
Principalul criteriu care va fi luat în considerare în acordarea gradației de merit îl reprezintă activitatea profesorilor și învățătorilor la catedră.
Conform metodologiei de acordare a acestor premii, re