Procesul în care sunt judecaţi primarul comunei Peştişani, Florin Pavel, senatorul Dian Popescu, secretarul general adjunct în cadrul Ministerului Economiei, Dumitru Pârvulescu şi oamenii de afaceri Nicolae Isar şi Dan Radu Floarea, va fi judecat de către Inalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Instanţa supremă va trebui să se pronunţe şi asupra cererii de eliberare provizorie sub control judiciar care a fost depusă de edilul suspendat de la Peştişani.
O noutate în acest caz este plângerea penală formulată de Telu Pârvulescu împotriva procurorului Emil Moţa, cel care a instrumentat dosarul penal, pe care îl acuză, printre altele, de comiterea infracţiunilor de arestare nelegală şi cercetare abuzivă, oficialul Ministerului Economiei sesizând şi Consiliului Superior al Magistraturii în acest sens.
Tribunalul Gorj şi-a declinat competenţa, ieri, în favoarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în dosarul în care sunt judecaţi primarul comunei Peştişani, Florin Pavel, secretarul general adjunct în cadrul Ministerului Economiei, Dumitru Pârvulescu, şi oamenii de afaceri Titus Gabriel Popescu, Nicolae Isar şi Dan Radu Floarea, după ce alt nume greu inculpat în acest, Dian Popescu, a căpătat statutul de parlamentar. Cauza va ajunge pe rolul instanţei supreme, spre dezamăgirea avocatei Gheorghiţa Stoian, apărătorul ales de către Dumitru Pârvulescu, care voia să dezbată cu procurorii gorjeni pe marginea legalităţii actului de sesizare a instanţei, emis de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj. ÎCCJ va trebui mai întâi să soluţioneze cererea de eliberare sub control judiciar care a fost depusă de către primarul suspendat Florin Pavel şi mai apoi să treacă la judecarea efectivă a cauzei.
Aceştia au fost trimişi în judecată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj pentru comiterea infracţiunilor de abuz în servicu, complicitate