Elevii din satul Făurei învață, începând din semestrul II al anului școlar 2012 – 2013, într-o clădire reabilitată integral.
Școala cuprinde două clădiri, dintre care una construită în 1958. Cum vechiul corp de școală nu avea decât un hol, două clase și cancelarie, în anul 1973 se finalizează construcția unui nou local de școală, o clădire cu etaj, ca urmare a creșterii numărului de elevi. Degradarea celor două clădiri și lipsa utilităților au determinat autoritățile locale să întocmească un proiect de reabilitare, extindere și modernizare a clădirii. Lucrările au început în 2011 și au însemnat reparații capitale. S-au făcut intervenții ample la structura de rezistență, a fost realizată izolația exterioară și interioară a acestora și a fost schimbat acoperișul.
“Lucrările de reabilitare au constat și în construirea unor anexe pentru grupuri sociale destinate cadrelor didactice, cât și pentru elevi la fiecare nivel al clădirii. Am construit și o cameră pentru centrala termică, un spațiu pentru depozitarea alimentelor pentru elevi, precum și un spațiu destinat păstrării arhivei“, declară Mihai Ghidarcea, directorul școlii coordonatoare din comuna Făurei.
Reabilitarea clădirilor s-a făcut cu fonduri guvernamentale și prin contribuția autorităților locale, ca parte de cofinanțare. Aportul financiar al administrației publice locale de la Făurei s-a ridicat la 70.000 lei și a constat în montarea centralei termice și amenajarea unei fose septice. Conform declarației directorului școlii coordonatoare, Mihai Ghidarcea, elevii nu mai sunt nevoiți să facă naveta la Școala Budești, începând din semestrul II. “Elevii din Făurei s-au mutat, începând de luni, 14 ianuarie, în școala lor. Pe perioada reabilitării școlii din Făurei, elevii au învățat la școala din Budești, unde s-au organizat cursuri, ca urmare a acestor lucrări, în două schimburi“, a