Din datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, sistemul salarial din județ se află într-o creștere minimă, în vreme ce eventuali investitori puternici, care să ridice salariile, nu prea se arată la orizont în viitorul apropiat. Directorul AJOFM Covasna, Kelemen Tibor, a declarat că din declarațiile depuse la ANAF de către 3.763 agenți economici reiese că județul nostru are 45.309 salariați, iar media salariului de bază brut este de 1.225 de lei. Valoarea acestui salariu mediu brut variază însă la raportări între 1.136 de lei și 1.396 de lei. Mai mult, există voci care spun că odată cu creșterea salariului minim pe economie s-ar putea să avem și disponibilizări, dar Kelemen Tibor este de părere că aceste voci nu ar trebui luate în serios, pentru că un agent economic responsabil nu se apucă să renunțe la angajați atunci când crește salariul ci să-i motiveze spre o producție mai bună calitativ și cantitativ.
Subliniind că nu se știe exact care sunt așteptările pentru 2013, Kelemen Tibor a punctat faptul că anul trecut a fost unul bun pentru județ, căci prin angajările făcute de fabrici precum Autoliv şi Valkes s-au creat aproape 5.000 de locuri de muncă.
„2012 a fost un an de excepție prin aceste investiții, plus că nici confecțiile nu au plecat din județ ci dimpotrivă, sunt permanent în căutare de oameni, chiar dacă există o fluctuație de personal constantă, în care unii pleacă și alții vin”, a explicat Kelemen.
Potrivit acestuia, chiar dacă au existat speculații legate de faptul că unele fabrici oferă salarii mai mici la noi în județ tocmai pentru că puterea noastră economică e mai scăzută, acest lucru nu a fost sesizat oficial de către nimeni, ci dimpotrivă, oamenii sunt mulțumiți că au unde munci.
Din datele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Covasna, sistemul salarial din județ se află î