Procurorul Tomiţă Neagu a fost denunţat procurorilor DNA în legătură cu presupuse fapte de corupţie de către primarul comunei Jilava, Adrian Mladin, recent eliberat de instanţă după ce în februarie 2012 a fost arestat preventiv pentru fapte similare, arată Curtea de Apel Bucureşti.
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a dat publicităţii, marţi, motivarea deciziei prin care a dispus cercetarea în libertate a fostului prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Tomiţă Neagu.
"La data de 5 noiembrie 2012, la nivelul DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie, a fost înregistrat denunţul formulat de numitul Adrian Mladin, primar al comunei Jilava, prin care acesta semnala grave acte de corupţie în care era implicat prim procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, Neagu Tomiţă Ionuţ", arată CAB, care preia informaţii din referatul cu propunerea arestării preventive, făcut de procurorii anticorupţie în cazul magistratului Neagu.
În referatul de a luare a măsurii arestării preventive, se mai arată în motivarea Curţii, DNA susţine că în urma efectuării actelor de urmărire penală, au rezultat probe care au confirmat faptele de corupţie denunţate.
Judecătorul trece apoi la analizarea declaraţiilor făcute de martori, învinuiţi şi inculpaţi şi notează că declaraţiile denunţătorului Adrian Mladin se coroborează cu declaraţiile lui Adrian-Richartt Zamfirachi, Ovidiu Szasz şi ale martorului A. C., precum şi cu celelalte acte existente la dosarul cauzei.
În ceea ce priveşte "amiciţia" magistratului Neagu cu denunţătorul Mladin, Zamfirachi "a arătat că a devenit apărătorul acestuia din urmă pentru a interveni în vederea soluţionării favorabile a dosarelor în care erau formulate plângeri penale de către B. N.".
"În declaraţia sa, învinuitul Zamfirachi Adrian-Richartt a susţinut că Tomiţă