Scris de Adriana Barbu - ARAD. 13 voturi pentru. Atât a adunat studiul de fezabilitate privind amplasarea unei fântâni arteziene de 22 de milioane de lei pe râul Mureş. 13 voturi, deşi Puterea avea la şedinţă 14 consilieri prezenţi.
Cătălin Lazurcă, ales PDL, s-a abţinut, însă, de la vot, fiind singurul în sală care a optat pentru acest gest. Nu şi-a motivat abţinerea atunci, ci a lăsat să se înţeleagă, la un alt proiect, că vina o poartă lipsa de stufozitate a studiului de fezabilitate.
Poate vă întrebaţi unde au fost aleşii Opoziţiei şi cum au votat aceştia? Aleşii USL au părăsit sala de şedinţă imediat după primul proiect de hotărâre, indignaţi pe modul în care sunt trataţi, pentru a câtea oară?, de executiv. Ştiau, însă, că s-ar putea să procedeze astfel, pentru că, cu câteva minute înainte de şedinţa CLM, au făcut câteva declaraţii în faţa presei în care au anticipat gestul.
Vocile grele din Opoziţie – Gheorghe Ghilinţă şi Florin Galiş – au amintit atunci de faptul că proiectul USL de reducere a taxelor locale nu a avut parte nici măcar de o şedinţă extraordinară, darmite de dezbatere, au criticat modul în care Primăria înţelege să adune bani în plus de la arădeni prin creşterea taxelor şi impozitelor locale pentru a-i risipi mai apoi pe proiecte a căror oportunitate lasă multe de dorit, aşa cum e cazul fântânii arteziene şi au ameninţat cu justiţia în cazul în care proiectul va trece de vot.
Înainte de vot au vorbit şi reprezentanţii societăţii civile. CLC a precizat, prin vocea lui Dan Artimon, faptul că organizaţia va ataca în contencios administrativ proiectul privind fântâna arteziană dacă acesta va trece de aleşi. Claudiu Cristea a indicat câteva problemele de mediu şi cele legate de sport pe care fântâna le-ar crea în zona în care sunt prezente peste 50 de specii de peşti, în timp ce toţi cei nemulţumiţi de propunerea Primăriei – USL,