Reabilitat, dotat, modernizat şi inaugurat toamna trecută, Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Balş nu este valorificat la adevăratul potenţial. Acest lucru nu se datorează lipsei de aparatură sau a unui spaţiu corespunzător, ci lipsei unui medic de boli de nutriţie cu care se confruntă conducerea unităţii.
Singura opţiune pe care o are conducerea spitalului din Balş în momentul de faţă este să aştepte trei ani până când un medic rezident aflat în anul al doilea de studiu va obţine diploma care-i va permite să ocupe postul liber. Încercările repetate de a găsi un medic cu calificarea corespunzătoare au eşuat, motiv pentru care Cabinetul Boli de Nutriţie a rămas închis.
„Ne dorim să angajăm un medic specialist în boli de nutriţie pentru a folosi aparatura de care beneficiem, însă nu avem nicio variantă. Am căutat un astfel de medic şi la Direcţia Sanitară, însă fără succes. Singura opţiune care ne-a rămas este să aşteptăm încă trei ani până când îşi va definitiva studiile un medic rezident care se află în anul al doilea, căruia să-i oferim acest post. Dacă până atunci vom găsi o soluţie alternativă, ne vom folosi de ea. Tot ce ne-a stat în putinţă am realizat, avem cele mai bune şi recente dotări, lucru care ne bucură foarte mult, însă aici avem un minus. Aparatura de la celelalte cabinete este folosită cu succes, iar performanţa depistării şi tratării bolilor a crescut simţitor faţă de anii trecuţi”, declară Ştefan Stănculescu, directorul spitalului din Balş.
Numărul beneficiarilor, în creştere
Investiţia de care a beneficiat Ambulatoriul de Specialitate din Balş depăşeşte 1,2 milioane de euro şi a vizat reabilitarea, dotarea şi modernizarea întregii unităţi. Cea mai mare parte a investiţiei a constat în achiziţionarea aparaturii necesare, lucru care a crescut simţitor numărul solicitărilor de la cabinete. Exceptând Cab