Contactat telefonic, Romulus Dascălu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice – Garant, a declarat că patronatele sunt foarte mulţumite de modul în care reprezentanţii Ministerului Finanţelor au negociat cu cei ai FMI în privinţa majorării accizelor la bere. Se putea mult mai rău. FMI a cerut dublarea accizei la bere, aplicarea unei accize de 45 euro pe un hectolitru de vin şi 1.000 euro la hectolitrul de băuturi spirtoase. E adevărat că, în prezent, acciza la bere este la un nivel minim, la egalitate cu cea aplicată în Germania, dar dublarea acesteia ar fi afectat drastic piaţa”, a spus Dascălu.
Întrebat cum va fi afectată piaţa de majorarea nivelului accizei la bere, preşedintele arant a afirmat că se va restrânge consumul, creşterea preţurilor fiind inevitabilă. „Cum vă spuneam, se putea şi mai rău. Ministerul Finanţelor a negociat foarte bine pentru noi”, a declarat Dascălu pentru Curierul Naţional.
Potrivit unui proiect de modificare a Codului Fiscal, pentru bere va fi aplicată o acciză mai mare, de 0,8228 euro/hl/1 grad Plato (faţă de 0,748 euro în prezent) şi de 0,473 euro/hl/1 grad Plato pentru producătorii independenţi cu o capacitate de producţie anuală ce nu depăşeşte 200.000 de hectolitri (faţă de 0,43 euro în prezent).
Contactat telefonic, Romulus Dascălu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Industriei Alcoolului şi Băuturilor Alcoolice – Garant, a declarat că patronatele sunt foarte mulţumite de modul în care reprezentanţii Ministerului Finanţelor au negociat cu cei ai FMI în privinţa majorării accizelor la bere. Se putea mult mai rău. FMI a cerut dublarea accizei la bere, aplicarea unei accize de 45 euro pe un hectolitru de vin şi 1.000 euro la hectolitrul de băuturi spirtoase. E adevărat că, în prezent, acciza la bere este la un nivel minim, la egalitate cu cea aplic