Marţi dimineaţă, Curtea Supremă a respins recursul înaint de Aurel Frăţilă la decizia de extrădare în Statele Unite ale Americii. El este acuzat de oficialităţile americane că ar fi vândut echipamente militare Iranului, atunci când astfel de tranzacţii erau interzise.
Omul se afaceri şi iubitul Biancăi Brad, Aurel Frăţilă, a cerut, luni, judecătorilor să respingă cererea de extrădare a sa, motivând că în Statele Unite ale Americii nu ar avea parte de un proces corect, iar pentru presupusele fapte invocate de autorităţile americane a fost cercetat cinci ani de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Aceştia din urmă l-ar fi scos de sub urmărire penală.
Curtea Supremă a judecat recursul omului de afaceri împotriva deciziei Curţii Supreme, care a admis cererea Statelor Unite de extrădare a românului în vederea anchetării acestuia pentru spălare de bani şi conspiraţie la încălcarea embargoului SUA faţă de Iran.
Frăţilă le-a menţionat judecătorilor că în timpul anchetei din România el a răspuns la fiecare solicitare a procurorilor şi că a ajutat la anchetă, iar rezultatul acesteia este unul corect şi care îi dovedeşte nevinovăţia.
La termenului de luni al procesului, jurnalistul Ovidiu Ohanesian a transmis o cerere de intervenţie a instanţei supreme prin care a arătat că a fost parte vătămată într-o speţă similară în care americanii nu au extrădat un cetăţean de-al lor necesar cauzei. Ohanesian a invocat cazul lui Mohammad Munaf care a fost condamnat alături de sirian Omar Hayssam, pentru implicarea în răpirea celor trei jurnalişti români în Irak, potrivit Mediafax.
Cererea de intervenţie a lui Ohanesian, unul dintre cei trei reporteri răpiţi, a fost respinsă de judecători, iar avocatul lui Frăţilă a explicat ulterior că nu a vrut să scoată în evidenţă lipsa