Echipa Consiliului Judeţean, care participat la Târgul de Turism de la Viena, din 10-13 ianuarie, nu a avut de suferit din cauza tăierii finanţării standului României, deplasarea fiind asigurată din bugetul propriu. Echipa a fost compusă din trei reprezentanţi ai Asociaţiei Judeţean de Turism şi 22 de membri ai ansamblului Cindrelul Junii, costurile ajungând la 15.000 de euro, în condiţiile în care artiştii nu au primit niciun onorariu pentru spectacolele lor.
“Cei 15.000 de euro reprezintă deplasarea, cazarea şi diurna pentru masă şi subliniem faptul că nici unul dintre artiştii de la Cindrelul Junii Sibiului nu au primit un onorariu în plus şi au înteles că este necesar să promovăm judeţul şi au înţeles necesitatea combinării culturii cu tradiţia”, a declarat, marţi, Silvia Macrea, director Cindrelul Junii Sibiului.
Săptămâna trecută, primarul Klaus Iohannis, a declarat că echipa Sibiului a trebuit să se descurce singură după ce ministerul turismului a tăiat finanţarea pentru standul României, care era partener al târgului, Sibiul fiind, la rândul său, partener al României. Ministrul Maria Grapini i-a răspuns primarului spunând că de vină au fost angajaţii ministerului.
Cuplurile sunt interesate de Sibiu
Din informaţiile prelucrate de AJTS, 80% dintre vizitatorii standului au fost cupluri, cu vârsta de peste 40 de ani, care au solicitat circuite culturale în regiunea Transilvania. O parte din vizitatori au spus că au mai fost în România şi au luat de la stand materiale de promovare pentru a-şi convinge şi prietenii să vină să o descopere. Tinerii au fost cei mai atraşi de activităţile în natură propuse de AJTS, care a elaborat special o broşură intitulată „Experienţe noi în sudul Transilvaniei”.
La târg au mai fost prezente patru agenţii de turism din Sibiu, specializate pe incoming.
„Aceste prop