Se spune ca sprancenele sunt doar surori, nu gemene. Si asta pentru motivul ca nici o pereche de sprancene nu este perfecta.
Nimic nu completeaza fizionomia ca o pereche de sprancene bine conturate.
Este misiunea profesionistului de a contura si evidentia intr-un mod cat mai fericit perechea de sprancene fara a le face sa para artificiale.
Sunt cateva reguli de care ar trebui sa tineti cont atunci cand va indreptati atentia catre sprancene.
Primul pas este sa le dam forma, lungime si culoare potrivita, iar al doilea pas , la fel de important este de a le ingriji constant.
Daca parul este deschis la culoare sprancenele trebuie sa fie cu un ton-doua mai inchise iar daca culoare parului este mai inchisa este indicat ca sprancenele sa fie cu un ton chiar doua mai deschise.
Trebuie de asemenea luata in considerare forma fetei, ajustarile facute avand scopul de a ajusta pe cat posibil forma sprancenei.
In functie de forma fetei iata cateva recomandari:
Pentru fata ovala, alungita spranceana poate fi pensata putin mai adanc la baza nasului, lasati coada sprancenei putin mai lunga decat punctul care arata ca ar trebui sa se termine spranceana. Forma ideala in acest caz este cea dreapta.
Evitati sprancenele foarte subtiri , vor lungi si mai mult fata.
La fata rotunda secretul este sa pastrati spranceana usor mai scurta decat ar fi in mod normal.
In cazul fetei patrate trebuie pastrata o linie subtire si trebuie evitate unghiurile, rolul sprancenei este de a indulci fizionomia.
La fata in forma de inima ( de triunghi cu varful in jos ) partea de sus a fetei este cea mai evidenta , pastram sprancenele putin mai scurte, grosimea este medie.
In cazul fetei triunghiulare ( cu varful in partea de sus) fata este mai ingusta in partea de sus asa incat
sprancenele vor fi mai groase, bine conturate si arc