Investitorul german Reif, care a cumpărat teren de la administraţia locală Câmpia Turzii, pentru a dezvolta un parc industrial, riscă să piardă proprietatea, pentru că nu şi-a respectat angajementul de a oferi peste 1.500 de noi locuri de muncă.
Rând pe rând, oamenii de la Mechel Câmpia Turzii au tot fost concediaţi în ultimii ani, fără ca autorităţile locale să încurajeze, în schimb, crearea de noi locuri de muncă. Primarul din Câmpia Turzii, Ioan Hanga, a explicat că tot ce poate să facă acum administraţia locală este să grăbească demersul privind lansarea a peste 2.000 de noi locuri de muncă.
Pe de o parte, acesta s-a referit la proiectul combinatului social pe care îl implementează AJOFM Cluj pentru o parte dintre disponibilizaţii de la Mechel. Pe de altă parte, firma Rief care a realizat parcul industrial din Câmpia Turzii, are sarcina să-şi respecte obligaţia de a oferi alte 1500 de noi locuri de muncă. În caz contrar, a spus Hanga, Reif riscă să piardă terenul.
De când au preluat combinatul siderurgic din Câmpia Turzii, (fostul ISCT), patronii Mechel au lăsat pe drumuri peste 5500 de oameni. Primarul municipiului, Ioan Hanga, a arătat că din 2003 şi până în prezent, cam tot ce era valoros din punct de vedere tehnologic s-a vândut. Acum, patronii Mechel au pretenţia să vândă ce a mai rămas din Mechel cu 30 de milioane de euro. Nimeni nu-şi va permite să răspundă unei tranzacţii atât de păguboase, arată primarul Ioan Hanga. Acesta este conştient că oraşul pe care îl conduce este sărac în investitori şi nici nu crede că în viitorul foarte apropiat lucrurile se vor îmbunătăţi foarte mult din punctul acesta de vedere. Cu toate acestea, Hanga spune că sunt totuşi şanse ca zona să fie revigorată, mai ales dacă oamenii care au fost selectaţi în proiectul "combinatului social", pe care îl derulează AJOFM, vor înţelege că stă şi în puter