Am crezut ca lectiile trecutului si intelegerea dintre Victor Ponta si Crin Antonescu vor constitui suficiente elemente, pe langa prezenta lui Traian Basescu la Cotroceni, ca USL sa stea unita strans pana cel putin dupa 2014.
Cu fiecare zi insa nu apar decat probe care sa sustina contrariul - Uniunea Social Liberala nu va prinde alegerile prezidentiale la guvernare in forma in care astazi incearca deja cu greu sa mimeze coabitarea.
E drept, in Romania nicio alianta politica nu a tinut prea mult, nu a sfarsit bine si nu a lasat in urma decat haos si un lung sir de scandaluri.
S-a intamplat asa intre '97 si '99, iar istoria din 2005 pana in prezent este si mai vie. Se pare ca si scaderea puterii si influentei lui Traian Basescu, tot mai vizibile in ochii uselistilor de la luna la luna, accelereaza intr-un ritm incredibil destramarea legaturilor interne din USL.
Ura si frica fata de rezidentul de la Cotroceni si dorinta de a acapara cat mai multa putere au fost ingredientele care au cimentat relatiile altfel imposibile intre "baronii" PSD si firavii liberali.
Retragerea presedintelui, aparenta sau nu, a dat curaj batalioanelor flamande sa iasa la suprafata. Crin Antonescu a vorbit despre baronii din PSD recent, vineri la Realitatea Tv, cu o lejeritate si o ironie demne de un subiect mai putin fierbinte si explozibil, lasand sa se inteleaga ca nu se simte foarte bine in mijlocul lor - sunt multi si detin prea multa putere.
Duminica poetul Varujan Vosganian filosofa pe marginea sentimentului lasat de Victor Ponta si PSD ca institutia ministerelor delegate "a fost inventata ca sa destabilizeze ministrii liberali de atributiile lor".
Ce a urmat sintetizeaza perfect realitatea cruda a raportului de forte din USL. Un titlu de stire exprima cel mai bine starea de fapt si punctul in care, pentru