Avocatul OTV, Daniel Fenechiu, a declarat într-o conferinţă de presă organizată de Dan Diaconescu, asociatul principal al postului TV, că va înainta, miercuri, în justiţie o cerere de anulare a deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului de retragere a licenţei audiovizuale a televiziunii.
CNA a retras, în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, licenţa audiovizuală a televiziunii OTV, fapt care presupune că postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licenţa OTV, care ar fi expirat de drept pe 28 martie 2013, a fost retrasă la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, cu unanimitate de voturi.
Licenţa OTV - un post aflat în lista televiziunilor "must carry", pe care cabliştii trebuie să le retransmită în mod obligatoriu - a fost retrasă din cauză că societatea Ocram Televiziune SRL, care deţine licenţa televiziunii, nu a făcut dovada plăţii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru încălcări ale legislaţiei audiovizualului, în anii 2009, 2010, 2011 şi 2012. Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu depune la Consiliu, în termen de 6 luni de la data aplicării unei amenzi, dovada achitării acesteia".
În acest sens, Dan Diaconescu a susţinut, marţi seară, o conferinţă de presă, în timpul căreia a adus o serie de atacuri atât actualei conduceri a CNA, cât şi premierului Victor Ponta.
Apreciind că decizia CNA de întrerupere a emisiei postului OTV poate fi "un nou început", Dan Diaconescu a spus că acesta este "un moment groaznic pentru democraţia românească".
"Este pentru prima dată când în UE se închide un post de televiziune. Mi-aş fi dorit să nu se întâmple aşa ceva. (...) S-a mai întâmplat o dată, când tot OTV şi tot PSD au închis o televiziune", a spus Diaconescu.
Acesta s-a referit la