Cei care nu au unde lăsa mașina când vin acasă încearcă acum să prindă un loc de parcare în fața blocului. În tot acest timp, proprietarii trebuie să fie vigilenți și să își reînnoiască contractele, altfel riscă să piardă locul prețios. Sursa: Gabriel Miron
șAtribuirea locurilor în parcările de reşedinţă se face numai cu îndeplinirea cumulativă a următoarelor condiţii:
• nu se poate aloca mai mult de un loc de parcare/apartament
• se pot atribui numai pentru autoturisme
• se pot atribui numai persoanelor care domiciliază în imobilul respectiv
• se pot atribui numai pentru autoturismele proprietate personală, pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de leasing şi pentru autoturismele utilizate în baza unor contracte de comodat.
În realitate, sunt mii de bucureșteni care ocupă două locuri de parcare, timp în care vecinul nu are unde să își lase mașina. Un alt fenomen des întâlnit în Capitală este ocuparea locului fără să se plătească taxa, locatarii impunând o lege nescrisă: sunt vechi în bloc, mașina mea stă de mult timp pe acel loc, deci este al meu.
Cum se închiriează un loc de parcare în Sectorul 1
Locuitorii Sectorului 1 sunt aşteptaţi până la 30 martie la sediul Administraţiei Domeniului Public din B-dul Poligrafiei nr. 4, pentru depunerea documentaţiei necesare reînnoirii contractului de închiriere a locurilor de parcare de reşedinţă, informează un comunicat de presă al autorităţii locale.
Pentru a închiria un loc de parcare de reşedinţă, bucureştenii din Sectorul 1 trebuie să depună cerere de închiriere, copie după actul de identitate al solicitantului cu domiciliul în imobilul respectiv, copie după certificatul de înmatriculare al autoturismului pe care îl deţine, o schiţă cu amplasamentul locului de parcare solicitat şi o taxă de 76,65 lei/loc/autoturism/an.
Dacă până la data de 30