Speranţa aleargă neîncetat pe holurile Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Marie Curie din Capitală. Disperaţi, părinţii încredinţează vieţile micuţilor lor în mâinile doctorilor neurochirurgi Sergiu Stoica şi Sorin Târnoveanu. Răzvan Deleanu (4 ani) este cea mai bună mărturie că cei doi medici înfăptuiesc miracole. Speranţa aleargă neîncetat pe holurile Secţiei de Neurochirurgie a Spitalului Marie Curie din Capitală. Disperaţi, părinţii încredinţează vieţile micuţilor lor în mâinile doctorilor neurochirurgi Sergiu Stoica şi Sorin Târnoveanu. Răzvan Deleanu (4 ani) este cea mai bună mărturie că cei doi medici înfăptuiesc miracole.
Sunt medici tineri, calzi, care au ales să salveze vieţile copiilor din România, în detrimentul altor oferte avantajoase financiare venite din străinătate. O specializare grea, pe care puţini doctori aleg să o practice. Tocmai de aceea există doar două secţii de neurochirurgie pediatrică în toată România, cealaltă fiind la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală.
La spitalul Marie Curie există doar doi doctori care se ocupă de problemele neurochirugicale ale copiilor. Unul dintre ei e medicul Sorin Târnoveanu (34 de ani). El pătrunde zilnic în creierul sau în măduva îngeraşilor şi ştie să “repare” ceea ce natura sau accidente nefericite i-au mutilat pe micuţi. Vine cu o experienţă vastă, întâi de la Cluj şi apoi de la Strasbourg, unde a lucrat într- un centru de neurochirurgie.
“Eu m-am alăturat echipei de la Marie Curie, în 2011, la solicitarea colegului meu dr. Sergiu Stoica, cel care şi conduce Secţia de Neurochirurgie a Spitalului Marie Curie. Din păcate, suntem doar doi şi nu putem face faţă liniilor de gardă necesare serviciului permanent de urgenţă. Încercăm să realizăm ceva aici, iar speranţa că în viitor echipa va fi completă ne motivează să rămânem în ţară. Cuvintele de genul «Nu se fac astfel de operaţii în Români