Cel de-al doilea traseist al acestui sezon politic se numeşte Mircea Irimie. La fel ca şi cel dintâi, Ioan Moldovan (fost la PP-DD), şi Irimie, fost la PDL, este o achiziţie a PC Cluj. Spre deosebire de PNL şi PSD, conservatorii încearcă să-şi sporească astfel efectivele parlamentare
În patru ani, a trecut de la PSD la PDL şi, ieri, la PC. Mutarea a avut loc, de fiecare dată, când partidul de destinaţie era la Putere. Este vorba despre Mircea Irimie, ales deputat PDL de Turda şi transformat în conservator.
În 2008, când democratliberalul Tudor Ştefănie a fost ales primar al oraşului Turda, Irimie era la PSD. „I-am propus să vină la noi şi el a acceptat. Tot atunci l-am pus viceprimar”, povesteşte Ştefănie, care admite că se simte lăsat de căruţă. Tot el a garantat pentru Irimie la alegerile generale din decembrie 2012, mergând în faţa turdenilor cerându-le votul. „Numai cu elicopterul nu l-am dus undeva”, se plânge primarul.
Acesta mai acuză că Irimie nici măcar nu l-a prevenit că pleacă din partid, deşi cei doi au discutat chiar în ziua „transferului”. „Vinerea trecută am fost împreună la microrevelionul Primăriei Turda (...). Am stat împreună şi ne-am făcut planuri. Apoi chiar luni, când el a anunţat că trece de la PDL la PC... înainte l-am sunat şi i-am spus vom face o şedinţă la partid şi el mi-a zis că va veni”, a spus primarul. Interviu cu un TRASEIST. "PC va avea cea mai mare creştere pe scena politică românească"
Mai mult, în campania electorală trecută, actualul deputat PC era foarte critic cu membrii USL. A acuzat USL Turda că se foloseşte de elevii de la un liceu din localitate pentru a face campanie electorală şi s-a plâns că ar fi fost ameninţat de senatorul PSD Alexandru Cordoş. Când fiul său a fost agresat pe stradă, în campania electorală, Irimie a relatat Poliţiei despre ameninţările primite, declarând, însă, public, că nu îl băn