Spitalul Municipal Caracal pregăteşte reabilitarea Compartimentului de Primiri Urgenţe, fondurile necesare fiind asigurate de către Primăria Caracal. Unul dintre obiectivele finale este finanţarea CPU de către Ministerul Sănătăţii.
„Poarta de intrare” pentru cazurile internate în Spitalul Municipal Caracal, Compartimentul de Primiri Urgenţe, va intra cât de curând în reabilitare. La această dată Primăria Caracal, în administrarea căreia se află spitalul, realizează un studiu de fezabilitate pentru acest obiectiv, dorinţa fiind aceea de a recompartimenta spaţiul în care funcţionează compartimentul, astfel încât să corespundă standardelor impuse de normele Ministerului Sănătăţii. Scopul final al acţiunii este atât îmbunătăţirea condiţiilor, cât şi obţinerea finanţării din partea Ministerului Sănătăţii. La acest moment, deşi la CPU se înregistrează, în medie, 120 - 150 de solicitări zilnic, serviciile medicale sunt suportate din fondurile spitalului, nu din programul de urgenţă, asemeni unităţilor de primiri urgenţe din spitalele mai mari.
De altfel, discuţia decontării acestor servicii direct de către minister, prin program naţional, pentru că nu pot fi programate, iar pacienţii nu pot fi trimişi acasă la momentul la care se constată că s-a depăşit valoarea contractată cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, există de ani de zile. În toamna trecută, ministrul de la acel moment a semnat o decizie prin care acest tip de cheltuieli se preia la buget, însă CPU Caracal a pierdut trenul, nefiind într-un program de monitorizare şi certificare. Conducerea spitalului a decis să reia aceste demersuri, reabilitarea spaţiului fiind o condiţie pentru a se ajunge la standardele cerute de minister.
La acest moment, la CPU se cheltuie aproximativ 20% din bugetul alocat, lunar aceasta însemnând între 1 şi 3 miliarde lei vechi. Suma reprezintă foarte mu