Campania se desfăşoară la nivel naţional, în perioada 21-27 ianuarie, iar în Sibiu poliţistii de la Rutieră vor verifica autoturismele de la toate intrările şi ieşirile din oraş. Numărul de pasageri nu trebuie să depăşească numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare.
Obiectivul prioritar al acestor acţiuni îl reprezintă reducerea riscului de victimizare prin accidente rutiere produse din vinovătia conducătorilor autovehiculelor care efectuează transport public de persoane.
Agenţii de poliţie vor verifica dacă conducătorii acceptă un număr mai mare de pasageri decăt numărul de scaune şi dacă respectă perioadele de conducere şi de odihnă. De asemenea, poliţiştii vor verifica dacă conducătorii respectă normele rutiere, legalitatea transportului rutier public efectuat, dotarea specifică circulaţiei pe drumurile acoperite de zăpadă, gheaţă sau polei.
Două accidente rutiere s-au produs anul trecut din vina conducătorilor vehiculelor destinate transportului public în judeţul Sibiu, potrivit unor date statistice oferite de reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu (IPJS).
La nivelul judeţului Sibiu, în anul 2012, au fost înregistrate două accidente rutiere grave, produse din vina conducătorilor autovehiculelor destinate transportului rutier de persoane, accidente soldate cu rănirea gravă a trei persoane şi rănirea uşoară a cinci persoane, nefiind înregistrate persoane decedate.
Analiza implicării, cu vinovătie, a autovehiculelor destinate transportului rutier public de persoane, în accidente de circulatie grave, efectuată la nivel national de către Direcţia Rutieră pentru anul 2012, a relevat faptul că, acestea au fost implicate cu vinovătie în producerea a 94 accidente grave, soldate cu decesul a 15 persoane şi rănirea gravă a altor 124.
Campania se desfăşo