Sute de persoane au ajuns la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani, pe parcursul anului trecut, după ce au fost mușcate de animale. Reprezentanții unității sanitare ne-au precizat că, în 2012, au avut de tratat 410 persoane care aveau mușcături sau zgârieturi provocate de animale. Plăgile au fost provocate de câini, în marea majoritate a cazurilor, urmate de cele provocate de pisici, vulpi, dihori, urși, dar și de șobolani. Din total, 179 de persoane au avut nevoie de administrarea vaccinului antirabic. Sezonul când au fost înregistrate cele mai multe persoane mușcate a fost cel călduros, când canicula a influențat comportamentul animalelor.
Cadrele medicale îi sfătuiesc pe oamenii care sunt muşcaţi de animale să se prezinte de urgenţă la doctor, pentru a primi tratament corespunzător împotriva rabiei. Reprezentanţii Spitalului Judeţean susţin că în stocurile unităţii medicale sunt suficiente doze de vaccin antirabic şi antitetanos.
Tratamentul antirabic este administrat gratuit, fiind aplicat tuturor persoanelor mușcate de animale, cu excepţia celor care au fost mușcate de animale de casă, care au vaccinurile făcute la zi și posedă carnet de sănătate. În cazul în care acest carnet nu există, efectuarea vaccinului este recomandată pentru persoana mușcată, mai ales dacă animalul cu care au intrat în contact este suspect de rabie.
Sute de persoane au ajuns la Secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Focșani, pe parcursul anului trecut, după ce au fost mușcate de animale. Reprezentanții unității sanitare ne-au precizat că, în 2012, au avut de tratat 410 persoane care aveau mușcături sau zgârieturi provocate de animale. Plăgile au fost provocate de câini, în marea majoritate a cazurilor, urmate de cele provocate de pisici, vulpi, dihori, urși, dar și de șobolani. Din total, 179 de p