În 2012, au fost cinci runde de încercări, în care s-au testat peste 40 de indicatori de calitate
Laboratorul Aquatim participă în fiecare an la programe complexe de testare, numite scheme de intercomparare, pentru a-şi evalua performanţa. În 2012, laboratorul societăţii a participat la trei asemenea scheme - două pentru apă potabilă (analize fizico-chimice şi microbiologice) şi una pentru apă reziduală (analize fizico-chimice). De-a lungul anului, au fost cinci runde de încercări, în care s-au testat peste 40 de indicatori de calitate. Aquatim a finalizat toate rundele cu rezultate foarte bune.
Schemele de intercomparare implică participarea mai multor laboratoare de acelaşi profil, din ţări diferite, care analizează aceleaşi probe de apă practicând aceeaşi metodă. Participarea la intercomparări este un instrument valoros pentru laboratoare, care îşi pot testa astfel eficienţa şi demonstra calitatea rezultatelor furnizate. Rezultatele intercomparărilor dau o măsură a competenţei personalului, calităţii serviciilor prestate şi a dotărilor tehnice, fiind de aceea recunoscute şi de organismele de acreditare.
Laboratorul societăţii Aquatim este acreditat de către RENAR, Asociaţia de Acreditare din România, din anul 2011, şi înregistrat la Ministerul Sănătăţii, în Registrul laboratoarelor de monitorizare a calităţii apei potabile. În laborator se testează zilnic peste 20 parametri de calitate ai apei, înainte de pomparea în reţeaua oraşului. Săptămânal se verifică probe de apă potabilă de la 32 de puncte de control din reţeaua de distribuţie, stabilite de comun acord cu Inspectoratul de Sănătate Publică.
În 2012, au fost cinci runde de încercări, în care s-au testat peste 40 de indicatori de calitate
Laboratorul Aquatim participă în fiecare an la programe complexe de testare, numite scheme de intercomparare, pentru a-şi evalua performanţa. Î