Sala de spectacole a Ansamblului Folcloric ”Ţara Vrancei” a fost aseară arhiplină. Tineri, elevi, dar şi focşăneni cu părul cărunt s-au bucurat de un spectacol interactiv, intitulat ”Hai să dăm mână cu mână”, în care arta populară a fost scoasă la lumină în toate formele sale. Spectacolul, realizat sub forma unui dialog cultural, a adus în faţa tinerei generaţii rapsozi populari, muzica şi dansul tradiţional popular, prin intermediul orchestrei, soliştilor şi dansatorilor Ansamblului Folcloric ”Ţara Vrancei”. Costică Beşa, ţăranul care a realizat Muzeul ”Rădăcina Vrancei”, în comuna Bârseşti, le-a arătat tinerilor cum se cântă la un instrument popular de suflat.
De asemenea, câţiva copii au fost cooptaţi într-o demonstraţie, pe scenă, a modului în care lutul prinde viaţă sub forma unor figurine. La această acţiune a participat şi Nicolae Diaconu Sofroneşti, din Braşov, un meşter popular care realizează ceramică figurativă. Figurinele sale din lut reprezentând ţărani, deosebit de expresive, au fost expuse în holul sediului Ansamblului ”Ţara Vrancei” şi au atras mulţi curioşi. Expoziţia de artă a fost completată de pânzele reprezentând pictură naivă, semnate de pictorul Gheorghe Ciobanu, din Iaşi.
Spectacolul, realizat cu prilejul sărbătoririi Unirii Principatelor Române, a fost organizat de Consiliul Local, Primăria municipiului Focşani şi Ansamblul Folcloric ”Ţara Vrancei”. Intrarea a fost liberă.
Sala de spectacole a Ansamblului Folcloric ”Ţara Vrancei” a fost aseară arhiplină. Tineri, elevi, dar şi focşăneni cu părul cărunt s-au bucurat de un spectacol interactiv, intitulat ”Hai să dăm mână cu mână”, în care arta populară a fost scoasă la lumină în toate formele sale. Spectacolul, realizat sub forma unui dialog cultural, a adus în faţa tinerei generaţii rapsozi populari, muzica şi dansul tradiţional popular, p