Cine nu vrea sa aiba un par stralucitor si sanatos? Felul in care arata podoaba capilara este un indiciu pentru starea totala de sanatate a organismului, nemaivorbind de faptul ca mareste atractivitatea.
In afara de ajutorul extern pe care i-l oferi, trebuie sa te gandesti si la dieta, cea care se oglindeste in firele de par. Astfel, iata ce alimente sa consumi pentru rezultate remarcabile la nivelul parului, potrivit LiveStrong:
Peste gras, de apa rece
Pestele precum macroul, somonul, sardinele, pastravul, heringul si tonul reprezinta o sursa buna de proteine, fier si acizi grasi omega 3 si 6. Acesti acizi grasi sunt esentiali pentru un par sanatos, piele si unghii, potrivit cercetatorilor de la Centrul Medical Maryland.
Femeile insarcinate si cele care alapteaza trebuie sa discute cu medicul inainte de a consuma acest tip de peste, caci poate sa contina un nivel ridicat de mercur.
Seminte, precum cele de susan, floarea soarelui, dovleci si chia
Parul, unghiile si pielea sunt compuse din proteine si minerale, la fel precum penele unei pasari. Inaripatele mananca in principal seminte, asta pentru ca se bazeaza pe proteine si acizi grasi esentiali, 2 nutrienti esentiali si pentru par.
Susanul intareste radacina parului, activeaza scalpul si incurajeaza functionarea corecta a metabolismului.
Legume cu frunze inchise la culoare
Broccoli, napii si sfecla sunt surse foarte bune de vitamina A si fier. Acestea sunt esentiale pentru producerea uleiurilor esentiale pentru par si pentru stralucire si elasticitate. Tot ele ofera si calciu.
Ouale
Atunci cand vine vorba de par, o portie de vitamina B7 (biotina) nu strica. Aceasta se gaseste in galbenusul de ou, care protejeaza foliculii de par si previne ruperea firelor.
Mai multe studii de l