Participanţii vor primi diplome recunoscute în Uniunea Europeană.
Peste 40 de persoane s-au înscris la cursul de fabricare a cașcavalului ce va avea loc începând cu această săptămână la Târgu Secuiesc și Vârghiș. La finalul cursului, participanții vor primi diplome recunoscute atât în România, cât și în celelalte state ale Uniunii Europene. Fermierii vor învăța de la specialiști cum să prepare 20 de feluri de cașcaval, care vor ajunge în magazine ca fiind „produse secuiești”. Scopul este promovarea produselor și a producătorilor locali.
„Ideea acestui curs s-a născut anul trecut, când în cadrul consultațiilor pe care le-am avut cu fermierii, crescătorii de bovine au discutat despre soluții alternative la prelucrarea laptelui, având în vedere că prețul oferit de marile fabrici de lapte este mic. Este important ca fermierii să producă la nivel local toate produsele care se pot obține din lapte pentru că acest lucru înseamnă locuri de muncă și asigurarea traiului de zi cu zi” – a declarat președintele Consiliului județean Covasna, Tamás Sándor.
Cursul este organizat de Consiliul Județean Covasna și Camera Agricolă a județului în colaborare cu Fundația „Reformă Umană”, iar directorul Camerei Agricole, Kozma Béla, a declarat că vor mai organiza asemenea evenimente pentru că există cerere din partea fermierilor.
Participanţii vor primi diplome recunoscute în Uniunea Europeană.
Peste 40 de persoane s-au înscris la cursul de fabricare a cașcavalului ce va avea loc începând cu această săptămână la Târgu Secuiesc și Vârghiș. La finalul cursului, participanții vor primi diplome recunoscute atât în România, cât și în celelalte state ale Uniunii Europene. Fermierii vor învăța de la specialiști cum să prepare 20 de feluri de cașcaval, care vor ajunge în magazine ca fiind „produse secuiești”. Scopul este promovarea produselor și a producătorilor locali